oem-binding

OEM “Original Equipment Manufacturer”

OEM är förkortningen "Original Equipment Manufacturer" som representerar personer eller företag som ansvarar för att skapa artiklar som datorer och maskinvara i stora mängder som primär källa.

En OEM-licens är därför endast tillgänglig per köp och kan endast aktiveras på en enhet. Alla våra OEM-licenser är budgetvänliga och säljs för att reservera varje kunds licensrättigheter. Därför är de till 100 procent äkta och laglig programvara. När den maskinvara som en programvara är bunden till inte längre finns upphör bindningarna att gälla och programvaran kan också köpas separat som ett obundet medium. Vi erbjuder våra kunder OEM-programvara till de mest konkurrenskraftiga priserna på marknaden.

 

Vad är det som gör OEM-licenser fördelaktiga?

Den största fördelen med denna typ av licens är att den tillhandahålls till det mest överkomliga priset. Dessutom kan OEM-licenser inte stjälas eftersom de endast är avsedda för en enhet. Alla ändringar som görs på enheten, t.ex. moderkortet eller hårddisken, kan hindra dig från att använda samma OEM-licensnyckel igen. Trots detta kan programvaran användas till fullo utan att frångå några funktioner. Du behöver inte heller kompromissa om möjligheten att uppgradera eller uppdatera. Om du går med en nyligen köpt dator från butiken kan programvaran, även här med fördelen att vara förinstallerad, användas direkt.

 

Skiljer sig en OEM från en detaljhandelsversion av programvaran?

De flesta tror inte att OEM-programvara kan köpas separat. Det finns ingen skillnad alls mellan OEM-versioner eller detaljhandelsversioner när det gäller funktioner. Båda är fullständiga versioner av operativsystemet och innehåller alla funktioner, uppdateringar och funktioner som du redan är van vid från den programvara du känner till. Den enda skillnaden finns i tillverkarens stöd igen, men de flesta återförsäljarna av de sålda varorna följer detta och tillhandahåller även hjälp i händelse av ett fall.

Där deras vägar skiljer sig åt finns det två viktiga områden: stöd och flexibilitet. När du köper en OEM-kopia tar du i princip på dig rollen som tillverkare av enheten. Detta innebär att om du får problem med maskinvarukompatibilitet eller aktiveringsproblem kan du bli ombedd att kontakta tillverkaren av enheten. I detta fall är det den säljare ni har valt. Så kontrollera säljaren innan du köper och handlar med gott samvete!

Den andra stora skillnaden är att när man köper en detaljhandelsversion kan den användas på mer än en dator, men inte samtidigt. En OEM-version är dock kopplad till den maskinvara där den först aktiverades. Om du behöver mer information om det här ämnet ska du inte tveka att kontakta oss. Våra experter kommer gärna att hjälpa er med era farhågor.


Mer information finns i Wikipedia